top of page
Ontwerp zonder titel (73).png

Tjorven Pletinckx-Swinnen

Tjorven Pletinckx-Swinnen is de oprichter & bezieler van 'New Life Entertainment' en de 'New Life Academy'. Hij heeft jarenlange ervaring in de culturele sector. Dit werd al van kinds af door vader Marc meegegeven.

 

Zo speelde hij al mee in verschillende amateur- en semiprofessionele theatervoorstellingen en musicals waarin hij meespeelde in het ensemble maar ook rollen en zelfs hoofdrollen mocht vertolken! Enkele voorbeelden hiervan zijn: Daens, Footloose, Oliver!, Pinokkio, De 3 Biggetjes, Spring Awakening, Catch Me If You Can en School of Rock. In 2024 waagt Tjorven zich aan zijn eerste professionele musicaldeelname, namelijk “14-18” van Studio 100.

 

Hij bracht als eindwerk - voor zijn opleiding - zelf zijn professionele voorstelling: 'Musical In Concert' die te zien was in de uitverkochte Schouwburg van Cc De Werf, Aalst. Daarnaast acteerde hij onder meer voor 'Studio 100 - Plopsaland' en was hij ook 'Tenor' bij Aalsters Mannen en Knapenkoor 'Schola Cantorum Cantate Domino' o.l.v. oud-dirigent David De Geest.

 

De passie om zelf op de planken te staan is uitgegroeid tot het starten van een eigen productiehuis en deeltijdse theater- & musicalschool in Aalst, waarbij hij aan het hoofd staat van deze onderneming.

 

Zelf behaalde hij zijn diploma 'Podiumtechnieken' aan de Kunsthumaniora te Brussel. Daarnaast behaalde hij nog een diploma 'Integrale Veiligheid' met bijkomende attesten aan het GO! Lyceum te Gent. Hij volgde zelf 5 jaar lang een deeltijdse musicalopleiding en neemt deel aan diverse opleidingen om zijn passie verder te ontplooien.

 

Tjorven focust zich daarnaast op het maken van eigen creaties. Zijn eerste single "Durf Dromen" bracht hij uit in 2023. Zijn eerste musical "Beland in Sprookjesland" schreef hij in 2023 samen met Jens De Clercq. De eerste van velen die in de toekomst te zien zullen zijn.

bottom of page