top of page
DSC_0927-min.jpg

HET VERHAAL

Vier kinderen uit een weeshuis doen op een avond een wens om te ontsnappen aan hun ongelukkige situatie. Samen beleven ze een ongelofelijk avontuur in de magische wereld waarin ze belanden: Sprookjesland!

 

Ons verhaal speelt zich af in een middeleeuws kader met een moderne twist. Daar waar niets is wat het lijkt. Doorheen hun reis worden ze vergezeld door Mr. Verstrooid, de volgelverschrikker uit OZ. Hij kreeg de opdracht om de wens van de kinderen in vervulling te brengen. Maar wanneer de boze heks Corvidae ontdekt dat er kinderen in sprookjesland zijn, aarzelt ze geen seconde om hun terugkeer naar de mensenwereld te ontnemen. Dit is namelijk haar enigste kans om de oppermachtigste heerseres te worden van sprookjesland.

 

Om hun terugkeer naar de mensenwereld te verzekeren moeten onze helden op zoek naar magie. Als dat maar goed afloopt...

Beland in Sprookjesland vertelt het verhaal over vriendschap en familie maar ook over hopen en dromen.

 

Ook al lijkt de situatie uitzichtloos en is er geen hoop meer, weet dat je nooit alleen zal staan. Je moet altijd blijven dromen en in je dromen geloven, dan komen ze zeker en vast wel uit.

Wat maakt een sprookje een goed sprookje? Zijn het de karakters? De omgeving? Misschien de les die zich in het verhaal verstopt? Ik geloof dat vooral het mogen toelaten van de meest fantastische ideeën en zotste karakters een groot verschil maakt, dat er geen juiste of foute ideeën bestaan, en niet enkel dat! In een goed sprookje is niets wat het lijkt, soms is de mooiste prinses graag eens lelijk, en wilt de grote boze wolf eens een klein braaf schaapje zijn. Dat maakt dat zij er meer gaan uitzien zoals wij, want laten we eerlijk zijn, jij en ik doen soms ook eens alsof we een ridder in een harnas, of een kakelende heks zijn voor onze spiegel.

In Beland in Sprookjesland wilden wij een verhaal creëren waarin juist dat aan te pas kwam, dat alles wat wij denken over welgekende sprookjes, misschien niet altijd waar is. Door een samenwerking van de meest uiteenlopende wezens, er een schoonheid wordt gemaakt waar we enkel over kunnen dromen. Sprookjes hebben een manier om allerlei complexe gevoelens te projecteren naar hun publiek, ook hier zal dit het geval zijn. De karakters ondergaan verandering, en hun perspectief past zich aan naar hoe het stuk zich ontwikkelt. We nodigen jullie uit om dezelfde instelling aan te nemen. Niets is wat het lijkt, en dromen in het onmogelijke maakt het leven enkel spannender!

 

Aiko Janssens

Altijd Blijven Dromen - Beland in SprookjeslandJens De Clercq
00:00 / 03:43
Beland in Sprookjesland - Beland in SprookjeslandJens De Clercq
00:00 / 04:34

FOTO'S

Creatives

PRODUCTIE
New Life Academy i.s.m. New Life Entertainment
UITVOEREND PRODUCENT
Tjorven Pletinckx-S.
REGIE
Aiko Janssens
Tjorven Pletinckx-S.
CHOREOGRAFIE, STAGING
Margot Bosmans
Mathias Fleurackers
SCRIPT
Jens De Clercq
Tjorven Pletinckx-S.
MUZIEK & LIEDTEKSTEN
Jens De Clercq
MUZIKALE LEIDING
Debbie Jacob
bottom of page