top of page
Ontwerp zonder titel (77).png

Jens De Clercq

Jens zette zijn eerste stappen binnen de muziekwereld in de kunstacademie van Geraardsbergen waar hij zangles kreeg van Priscilla De Smet. Hierna vervolgde Jens zijn muzikale pad en studeerde hij musical aan de Kunsthumaniora te Brussel waar hij o.a. les kreeg van Ilse La Monaca, Chadia Cambie en An Vanderstighelen.

 

Daarna volgde hij de lerarenopleiding aan de Arteveldehogeschool om zich verder te verdiepen in muziek en, zijn tweede passie, geschiedenis. Aansluitend volgde hij verschillende privélessen en workshops, van o.a. Edward Hoepelman, om zich verder te bekwamen in zang (zowel klassiek als musical) en spel.

In 2018 maakte hij deel uit van het ensemble van ‘Rubens de Musical’ waarin hij verschillende rollen voor zijn rekening nam waaronder de rol van kunstschilder Antoon van Dyck. In 2019 speelde hij de titelrol van P.T. Barnum in de musical ‘The magic of PT Barnum’, een musicalvoorstelling gebaseerd op de succesfilm ‘The Greatest Showman’. In 2019 trad hij ook op als solist van het koor ‘Endless Voices’ tijdens hun internationale concertreis naar Valencia o.l.v. Johannes De Wilde.

Binnen 'New Life' is Jens één van de vaste waarden. Als docent spel maakt hij de leerlingen wegwijs in de wereld van het acteren en het theater. Hij is ook verantwoordelijk voor het schrijven van de toonmomenten/eindshows dat het academiejaar voor de deeltijdse opleiding afsluiten. Daarnaast is hij ook actief als componist en tekstschrijver van verschillende projecten. Voor 'New Life' schreef Jens reeds de musical ‘Beland in Sprookjesland’ samen met Tjorven Pletinckx-Swinnen.

bottom of page