top of page

New Life Academy palmt Cultuurhuis EMotia in met spectaculaire musical ‘Beland in Sprookjesland’

Bijgewerkt op: 2 apr.In mei 2023 bracht een indrukwekkende cast van 47 musical-acteurs in cultuurhuis EMotia te Erpe-Mere de musical ‘Beland in Sprookjesland’. “De eerste echte grote productie met overwegend eigen leerlingen van de ‘New Life Academy’ een deeltijdse theater- & musicalopleiding voor kinderen, tieners en volwassenen waarmee we twee jaar geleden in Aalst van start gingen.”


Een aanpak die op en top professioneel was. “En waarbij de lessen worden gegeven door professionals/gediplomeerden die in het werkveld actief zijn”, vertelde bezieler Tjorven Pletinckx-Swinnen. Na de talrijke repetities in Sportcentrum Schotte werd er uitgeweken naar het naburige Erpe-Mere. “Omdat de zaal perfect was voor de eerste grote test.”


Die test gebeurde met een zelfgeschreven stuk door Tjorven Pletinckx-Swinnen & Jens De Clercq. Het verhaal gaat over vier weeskinderen. Die doen op een avond een wens om te ontsnappen aan hun ongelukkige situatie waarna een sprookjesachtig avontuur volgt op zoek naar de ‘goede fee’. Een rol die gespeeld werd door Charlotte Durjardin.


Onderweg ontmoeten de vier weeskinderen, gespeeld door Marieke Mertens, Maylo Van Eenoo, Elisa L’homme en Bella Van Holen, heel wat merkwaardige sprookjesfiguren. Aandachtige toeschouwers konden zo in de vogelverschrikker (Mr. Verstrooid) Dimi Tarantino, bekend van onder andere Belgium’s Got Talent en I Can See Your Voice herkennen. Danielle Martin speelde de rol van heks Corvidae, Lauranne De Caluwe verscheen als Sneeuwwitje en Maartens Persoons zorgde voor een minder alledaags invulling van Peter Pan.


Het resultaat was een veelbelovend spannend stuk met prachtige decors en kostuums geschikt voor jong en oud dankzij de inzet van twee jonge musicalliefhebbers die niet te beroerd waren om met het productiehuis ‘New Life Entertainment’ te putten uit de talenten van de ‘New Life Academy’ en die via audities aan te vullen met ander veelbelovend talent.


De musical ‘Beland in Sprookjesland’ is geschikt voor zowel kinderen alsook volwassenen. Een ideale uitstap voor families of voor liefhebbers van het vak die houden van jong ondernemend talent en die het maken van nieuwe creaties steunen.Comments


bottom of page